Mon-Fri 09.00 - 17.00 1.800.456.6743

1st December 2014

INTERVJU MED EN TIDIGARE VINNARE


“FÖR MIG ÄR DET ALLRA VIKTIGASTE MED ATT VARA AUDIONOM ATT JAG FÖRBÄTTRAR MÄNNISKORS LIV,”

säger Jaspreet Bahra, brittisk och europeisk vinnare av tävlingen Årets audionom 2013.

JASPREET SER TILLBAKA PÅ SITT ÅR SOM ÅRETS AUDIONOM


Jaspreet, Diplomerad Audionom och Filosofie Hederskandidat i Audiologi, som arbetar på Harley Street Hearing i London, tog hem branschens finaste pris efter att ha nominerats av sin patient, 29-åriga advokaten Warren Stapley. Warrens inspirerande berättelse hjälpte juryn att utse Jaspreet till Europas främsta hörselspecialist.“JAG TÄNKER INTE LJUGA – DET VAR FANTASTISKT! DET VAR OCKSÅ GANSKA ÖVERVÄLDIGANDE ATT VINNA SÅ TIDIGT I MIN KARRIÄR.

“TITELN ÄR EN STOR BEDRIFT ATT HA I BAGAGET. MITT NAMN BLEV KÄNT OCH JAG BLEV ERKÄND SOM NÅGON SOM ÄR BRA PÅ SITT JOBB. DET ÄR RIKTIGT TACKSAMT ATT BLI ERKÄND FÖR NÅGOT SOM JAG GÖR MITT YTTERSTA FÖR, DAG UT OCH DAG IN.”

Ett år efter att ha fått sin utmärkelse är Jaspreet angelägen om att uppmuntra andra audionomer att satsa på tävlingen, som arrangeras av Rayovac i samarbete med tidningen Audio Infos och European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA).
“Att vinna har också varit positivt för praktiken, eftersom det blir som ett godkännande av vårt arbete”, säger Jaspreet. “När patienter kommer till praktiken och ser diplomet får de större tillit till den service vi erbjuder. Många har gratulerat mig, något som varit mycket trevligt att höra!”
Jaspreet erbjuder gärna goda råd till de som hoppas på en chans att ta hem titeln 2015 – det åttonde året som tävlingen arrangeras.

Hon tillägger: “På vår praktik lade vi fram gott om skriftlig information i väntrummet, så att patienter kunde läsa medan de väntade, eller ta med broschyrerna hem.”

“Vi försökte att inte påverka folk att skicka in bidrag eftersom det kunde upplevas som stötande, men vi såg till att vi visste allt om tävlingen och priserna som erbjöds. Om patienterna hade frågor kunde vi besvara dessa direkt.”

Naturligtvis hjälper det faktum att patienten kan vinna priser! Den vinnande patienten får kontanter och elektriska varor som tillsammans uppgår till ett värde av runt 5 000 SEK.

“Förutom att bli glad över priset så tror jag att Warren, som nominerade mig, kände att han åstadkom något. Han var hela tiden säker på att jag skulle vinna, men det var inte jag. Så han blev inte alls lika chockad som jag när beskedet kom! Men han blev väldigt nöjd.”

Warren nominerade Jaspreet till Årets audionom efter att ha lidit av hörselnedsättning sedan han bara var sex år gammal. I sitt bidrag förklarade han hur hans självkänsla skjutit i höjden sedan han träffat Jaspreet, och hur hans nya hörapparat förbättrat hans liv.

Jaspreet berättar: “Många patienter har ofta förlorat en hel del självförtroende på grund av sina hörselsvårigheter när de kommer till oss. Det är en härlig känsla när man ser vilken skillnad man gör. För mig är detta det viktigaste; att verkligen kunna förbättra mina patienters tillvaro.”

“Audionomer som vill utmärka sig bör tänka på sin patient som en familjemedlem, och behandla henne eller honom därefter. Gör allt du kan för att bygga en fin relation och se till att patienten känner sig bekväm under behandlingen – de ska erbjudas den bästa möjliga upplevelsen.”

“Att bygga ett bra förhållande med mina patienter och förbättra deras tillvaro är det jag tycker är roligast med mitt jobb. Att vinna Årets audionom för något så givande var bara grädden på moset.”