Mon-Fri 09.00 - 17.00 1.800.456.6743

2016 Swedish Winner

Åsa Skagerstrand


Efter en mycket jämn tävling har en hörselspecialist äntligen utsetts till Sveriges främsta audionom.

Åsa Skagerstrand, som arbetar på Audiologisk klinik, har tagit hem den åtråvärda titeln Årets audionom 2016, efter att en varm och innerlig nominering från en av hennes patienter övertygat juryn.

Utmärkelsen, nu inne på sitt nionde år, är ett resultat av samarbetet mellan Rayovac, en division inom Spectrum Brands och världens främsta tillverkare av batterier för hörapparater*, tillsammans med Audio Infos, en ledande internationell tidskrift för hörselindustrin, samt European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA) som representerar Europas största tillverkare av hörapparater.

Idén med tävlingen är att framhäva de allra bästa inom hörselvården. Patienter från 10 europeiska länder uppmanas att berätta på vilket sätt deras audionom har förändrat deras liv.

Den oberoende juryn består av representanter från hörselindustrin, och har haft fullt upp i sommar med att gå igenom hundratals nomineringar, som bedömts anonymt. Åsa har utsetts till vinnare i Sverige.

Åsas patient, Matilda, var bara sex år gammal när hon började förlora sin hörsel – en traumatisk upplevelse vid så unga år. Efter år av misslyckade försök med olika hörapparater som inte var rätt för henne förändrades Matildas liv när en annan hörselspecialist rekommenderade Åsa.

Matilda berättar:

– Åsa är så godhjärtad, hon lyssnar och hon är ärlig. Hon kan erkänna när hon är osäker, eller när hon inte är nöjd med ett resultat. Hennes ärlighet får mig att förstå att hon inte kommer att ge upp. Hon är fast besluten att hitta en lösning och gör allt hon kan för andra människor.

– Hon ser till att jag förstår och att jag är involverad när hon justerar en hörapparat. När jag kom till henne kunde jag äntligen börja hoppas att det fanns en hörapparat som skulle passa mig. Åsa har omfattande kunskap om hur olika hörapparater fungerar och ser till att jag aldrig går därifrån med en apparat som jag inte är inte nöjd med. Jag uppskattar verkligen att hon arbetar på det här sättet, och jag är så glad över att ha henne som min audionom.

Søren Hougaard från EHIMA sitter med i juryn:
– Varje år vi får så många inspirerande nomineringar och det är underbart att kunna fira det beundransvärda arbete som audionomer utför över hela Europa. Tillsammans med alla på EHIMA vill jag gratulera årets vinnare och samtidigt tacka Europas audionomer för den otroliga skillnad de gör i sina patienters liv.

Paula Brinson-Pyke, marknadschef på Rayovac, säger:
– Det är med stort nöje som vi meddelar att Åsa har utsetts till vinnare i Sverige. Hennes hårda arbete, engagemang, tålamod och vänlighet lyste verkligen igenom, trots att jag vet att det var ett svårt beslut för juryn.

– Efter nio år blir vi fortfarande överväldigade av hjärtligheten i patienternas berättelser. Nomineringarna bevisar att hörselarbetet egentligen är mer än ett jobb för många; nivån på det engagemang och den omsorg som framgår är fenomenal. Årets audionom är en utmärkelse som vi är mycket stolta över att ha grundat och fortsätter att sponsra tillsammans med våra partners EHIMA och Audio Infos. Nu kan vi se fram emot att fira den europeiska vinnaren på det stora evenemanget i oktober. Jag vill önska alla våra landsvinnare riktigt lycka till!

Just nu pågår processen med att avgöra vilken landsvinnare som kommer att ta hem titeln Årets europeiska audionom. Vinnaren får en prissumma tillsammans med ett intyg, som kommer att presenteras på den årliga Evening of Excellence i Hannover i oktober

För regelbundna uppdateringar om tävlingen Årets audionom kan du läsa mer på www.audiologistoftheyear.co.uk, följa Rayovac på Twitter på www.twitter.com/HearwithRayovac eller gilla oss på Facebook på www.facebook.com/HearingwithRayovac.