Mon-Fri 09.00 - 17.00 1.800.456.6743

Årets europeiska audiolog 2019

OMTÄNKSAM BRITTISK AUDIONOM SOM ÅKTE EXTRA LÅNGT VINNER STORT EUROPEISKT PRIS


”Hennes ansikte förvandlades till det största leende jag någonsin sett.”

En brittisk audionom har tilldelats ett prestigefyllt europeiskt pris från hörselbranschen för sitt enastående patientengagemang.

Paula Cook från Aston Hearing i Amersham har utsetts till Årets europeiska audionom 2019, endast några veckor efter att ha belönats med priset Årets brittiska audionom. Domarna imponerades av Paulas patientengagemang – som går utöver det vanliga – och hon lyckades slå finalister från Frankrike, Tyskland, Spanien, Nederländerna och Irland när hon vann den eftertraktade titeln.

Paula hade nominerats av sin kund Heather Cooper, som efter sin makes död för flera år sedan bor i Turkiet.

Paula var angelägen om att hjälpa sin tidigare kund, som efter en ryggskada inte längre kunde kommunicera obehindrat med sin hörselskadade granne Dora. Paula använde sin semesterresa till Turkiet för att transportera hörselutrustningen över 320 mil och sedan prova ut den på de två pensionärerna. Hörapparaterna kom dessutom från klinikens lager, för att kunna sänka priset.

Heather beskriver ögonblicket när hennes vän fick sin hörapparat: ”Hennes ansikte förvandlades till det största leende jag någonsin sett. Sen kom tårarna och vi grät. Vi gick ut från lägenheten och ner till stranden. Dora såg förundrad ut och sa: ’Jag kan höra havet, det känns som jag fötts på nytt.’”

Det är tolfte året som tävlingen anordnas av RAYOVAC®, världsledande tillverkare av batterier till hörapparater* i samarbete med Audio Infos, en ledande internationell branschtidning för hörselvården och audiologer, och tillsammans med organisationerna European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA) och European Federation of Hard of Hearing People (EFHOH).

Det vinnande bidraget i den europeiska tävlingen valdes ut av en domarpanel bestående av yrkesutövare från hörselbranschen. Finalisterna bestod av den vinnande audionomen i varje deltagarland, nominerad av sina kunder och deras familjer för utmärkt stöd, service och inställning till vård.

I den vinnande nomineringen förklarade Paulas kund Heather att även om Paulas generositet och vänlighet bidrog till nomineringen till Årets audionom, var det hennes bakgrund och skälen till att hon valde sitt yrke som var den stora anledningen.

Heather beskrev Paulas önskan att vilja hjälpa sina egna barn, som båda har samma typ av genetisk hörselnedsättning, vilket ledde till att hon bytte yrke: ”Hon engagerade sig på alla möjliga sätt för att se till att de fick bästa tillgängliga vård och teknik. Hon var en sådan stamkund på hörselavdelningen att hon blev erbjuden anställning – så inleddes hennes yrkeskarriär inom audiologi. Men för Paula är det inte ett arbete, det är ett livslångt kall.”

När Paula tog emot priset i samband med ett evenemang för spetskompetens och nätverkande på EUHA Congress and Exhibition i Nürnberg, Tyskland, sa hon: ”Jag skulle vilja säga grattis till alla audionomer som har nominerats till detta pris, alla är otroligt värdiga vinnare och jag känner mig lyckligt lottad för att ha blivit vald.

Det har varit en överväldigande upplevelse, gratulationerna från kollegor, kunder, familj, vänner och bekanta och den glädje de visat har överraskat mig fullständigt.  Det bästa av allt var dock mina barns strålande leenden – Ellen och Michael är så stolta över vad vi har åstadkommit på den här resan. Vi saknar ord.

Det är ett privilegium att gå till jobbet varje dag och kunna hjälpa människor att få tillgång till världen runt omkring, så att de fullt ut kan umgås med familj och vänner. Vi delar både skratt och tårar. Alla på Aston Hearing gör det lilla extra varje dag, och jag är glad över att arbeta med ett sådant fantastiskt team.

Tack Rayovac för att ni hjälper oss att fira vårt yrke – och tack Heather för att du delade med dig av dina erfarenheter och för att du nominerade mig till detta pris.  Jag hoppas att alla dessa berättelser från verkligheten som RAYOVAC® har uppmuntrat människor att dela med sig av under de senaste 12 åren inspirerar framtida generationers audionomer.”

Paula Brinson-Pyke, marknadsföringschef på RAYOVAC®, sa: ”Årets audionom är en viktig händelse för RAYOVAC®. Vi brinner för att uppmärksamma det utomordentliga arbete som utförs av audionomer över hela Europa, som ger deras patienter möjlighet att höra bättre. Vi är glada över att tillsammans med våra sponsorer utnämna Paula Cook till Årets europeiska audionom 2019.”

Stefan Zimmer, tävlingsdomare och generalsekreterare för EHIMA, sa: ”Vi får in ett stort antal övertygande och uppmuntrande bidrag från hela Europa varje år. Som domare försöker vi hitta en audionom som verkligen skiljer sig från mängden när det gäller sin inställning och att höja kvaliteten på patientvården. Det är Paulas ansträngningar, som går utöver den vård som förväntas, som har gett henne det här priset.”

För uppdateringar om nästa års tävling Årets audionom, se www.audiologistoftheyear.eu, Årets audionom på Facebook på www.facebook.com/AudiologistoftheYear eller följ oss på Twitter på www.twitter.com/AOTY_EU.

 

De övriga nationella vinnarna som tävlade om den europeiska titeln var:

• Frankrike – Natacha Chetritt-Bonneyrat
• Spanien – Laura Girón Mairal
• Tyskland – Jens Warnecke
• Nederländerna – Mariëlle de Heer
• Irland – Peter Maguire

*Baserat på interna företagsuppskattningar av internationell marknadsandel.